Een opklapbed kast van massief hout

Ben je al een tijd op zoek naar een opklapbed kast of opvouwbaar bed van massief hout? Dan ben je hier goed terecht gekomen. In dit artikel leggen wij jou alle mogelijkheden van een opklapbed kast van massief hout. 

De meeste slaapkast leveranciers bieden bedden aan van materiaal als meubelspaanplaat. Wij kennen dit materiaal natuurlijk vanuit de goedkopere segment meubels. De prijs is vaak gunstig maar de kwaliteit is ver te zoeken. Wanneer je dus een wandbed van massief hout wenst te kopen dan is dat lastig zoeken. Je kunt naar een meubelmaker gaan maar dan zal een dergelijk slaapkast aan de prijs zijn. Reken maar op prijzen tussen de 1500 en 2500 euro. Dit heeft vooral te maken met het maatwerk of one off en omdat de meubelmaker een dergelijk bed voor het eerst maakt gaan er veel uren in zitten. 

Bij opklapbedkopen.nl koop je altijd een massief opklapbed kast. Wij zijn gespecialiseerd in het fabriceren van opklapbed kast van massief hout. Bij ons kun je terecht voor zowel 1 persoons opklapbed als voor 2 persoons opklapbed.

Materiaal van een opklapbed kast

Een opklapbed van massief hout wordt bij opklapbedkopen.nl gemaakt met vuren hout. Hiervoor gebruiken wij duurzame 18 mm timmerpanelen. Deze het gebruik van massief hout is een wandbed veel steviger dan een opklapbed kast die gemaakt wordt door middel van meubelspaanplaat. Daarnaast koop je echt een natuurlijk product. Zonder chemische lijm verwerking. 

Hoe werkt de balancering van een wandbed?

De balancering van een wandbed bestaat uit metalen beslag en gasdrukcilinders. Deze cilinders zorgen voor de correcte balancering van een opklapbed kast. Zo kun je met minimale inspanning een wandbed in en uit klappen. 

opklapbed kast
wandbed

Een opklapbed kast voor een kleine studio of een tiny house

Door de stijgende huizen prijzen als koop en huur in de grote steden worden mensen steeds meer gedwongen om alternatieven te zoeken voor hun benodigde leefruimte. Deze duurbetaalde vierkante meters wil je natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Een wandbed is hiervoor zeker geschikt omdat het makkelijk 6 m2 van jouw belangrijke ruimte bespaart. 

Per 2030 zijn er in Nederland 845.000 woningen nodig om het tekort aan woonruimte terug te dringen. We kiezen steeds vaker voor minder woonoppervlakte in ruil voor meer voorzieningen in de directe omgeving en een betere locatie. Vooral in steden nemen mensen minder woonruimte voor lief, in ruil voor de goede locatie van de woning.

Deze trend wordt voortgezet door stijging van de huren en koopwoningen. Om hun leefgenot te vergroten worden de woningen anders ingericht om zo het maximale uit te halen van de beschikbare vierkante meters.

Een van de redenen dat we steeds kleiner gaan wonen is mogelijk het toenemende aantal eenpersoonshuishoudens.  Het is een langjarige trend, al sinds de jaren zestig, zeventig. Als we nu kijken naar de cijfers zitten we volgens het CBS op drie miljoen eenpersoonshuishoudens. Dat gaat door stijgen naar ruim 3,5 miljoen.  

Een opklapbed kast voor een tiny house

De tiny house beweging is een internationale beweging waarbij mensen kiezen voor een minimalistische manier van leven. Genoegen nemen met genoeg. Het doel is niet om zo zuinig mogelijk te leven. Maar om alleen te gebruiken wat je nodig hebt om gelukkig te zijn en niet meer.

Het is een reactie op het materialisme en de consumptie maatschappij. Over het algemeen vinden de mensen die kiezen voor een tiny house relaties en ervaringen belangrijker dan spullen. Wonen in een tiny house biedt financieel uiteraard veel voordeel, hierdoor kunnen bewoners minder werken en hebben ze meer tijd om te besteden aan de dingen die zij echt belangrijk vinden.

In Nederland is de tiny house beweging enorm in opkomst. Elk jaar raken meer mensen geïnspireerd door deze “way of life”. Men noemt het een levensstijl omdat mensen niet zozeer kiezen voor het tiny house maar om de manier van leven die het tiny house mogelijk maakt.

tiny house

Wil je meer informatie over de tiny house beweging kijk dan ook op deze mooie pagina boordevol informatie: www.tinyfindy.nl

Waarom een opklapbed kast kopen bij opklapbedkopen.nl

Ondanks dat er andere aanbieders zijn van wandbedden koop je bij opklapbedkopen.nl een zeer uniek product. Hieronder een kleine samenvatting van de voordelen:

  • Hoogwaardige kwaliteit door gebruik van massief hout
  • Balanceersysteem gemaakt van hoogwaardig staal wat decennia meegaat. 
  • Elk bed wordt handgemaakt speciaal voor jou
  • Na de bestelling wordt het bed snel geleverd. Circa 1 – 2 weken.
  • Ons wandbed is volledig recyclebaar
  • Minimale belasting van het milieu door gebruik van natuurlijke materialen zonder toepassing van chemische lijm soorten.
  • Een opklapbed kast wordt lokaal gefabriceerd in Nederland
  • Beschikbaar als horizontaal opklapbed en verticaal opklapbed
  • De voorplaat is in 8 verschillende kleuren leverbaar
  • Leverbaar in 4 verschillende breedte maten, 90 cm, 140 cm, 160 cm of 180 cm.