Ga naar de inhoud

Kastbedden 2023

Kastbedden passen in bijna elke kamer. Ze kunnen een kantoor, logeerkamer of zelfs een eetkamer omtoveren tot een multifunctionele slaapkamer om de ruimte te maximaliseren.

Met zoveel ontwerpopties lijkt de kastbed een normaal onderdeel van de kamer, dus je eetkamer ziet er nog steeds uit als een eetkamer in plaats van als een slaapkamer.

Heb je moeite met het bedenken van ontwerpplannen voor een opklapbed in een kast in verschillende kamers? Bekijk in dit artikel onze tips.

In welke kamer kan een kastbed?

Kantoor

Een kastbed toevoegen aan jouw kantoor is een ideale manier om het meeste uit de ruimte te halen. Je gebruikt de kantoorruimte waarschijnlijk alleen overdag voor werk. Trek ‘s nachts het opklapbed naar beneden om een slaapgedeelte voor jezelf of gasten te creëren.

Maximaliseer een kleine kantoorruimte door te kiezen voor een opklapbed met geïntegreerd bureau. Het bed kan over het bureau worden neergeklapt, of het bureau kan afzonderlijk van de gesloten zijde van het bed worden neergeklapt. In dit geval klapt een poot naar beneden om het uiteinde van het bureau te ondersteunen. Als je hem niet gebruikt, kun je het bureau opvouwen tegen de gesloten zijde van het bed.

Woonkamer

Integreer in plaats van een onhandige slaapbank een opklapbed in jouw woonkamer. In een loft of studio-appartement creëert deze optie een slaapgedeelte dat overdag gemakkelijk kan worden weggestopt. Je hoeft geen deel van de leefruimte in te nemen met een traditioneel bed of panelen te gebruiken om het bed te verbergen.

Eetkamer

Jouw eethoek lijkt misschien geen waarschijnlijke optie voor een bed, maar moderne opklapbedontwerpen maken dit mogelijk. Dat komt omdat sommige opklapbedontwerpen de mogelijkheid bieden om een tafel in het ontwerp op te nemen. Overdag dient de opstelling als eettafel, die ook kan worden gebruikt voor knutselen, huiswerk en andere activiteiten die een plat oppervlak vereisen. ‘s Nachts klapt het systeem neer tot een bed. Deze optie is ideaal als logeerbed of zelfs als jouw gewone bed wanneer de ruimte beperkt is.

Kinderkamer of speelkamer

Geef jouw kinderen meer speelruimte door een kastbed in een slaapkamer of speelkamer te installeren. Deze slaapoptie lost het probleem van ruimtegebrek in de slaapkamer van een klein kind op. Overdag klapt het bed tegen de muur op, zodat jouw kind voldoende vloeroppervlak heeft om te spelen. ‘s Nachts kan het bed gemakkelijk in positie worden gebracht om comfortabel te slapen.

Installeer in de speelkamer een opklapbed om de ruimte dubbel te maken als logeerkamer. Deze optie is een simpele oplossing als je een slaapgedeelte voor gasten wilt, maar je hebt ook de speelruimte dagelijks nodig voor je kinderen.

Multifunctionele logeerkamer

Als je een logeerkamer hebt, is een kastbed een ideale manier om de ruimte functioneler te maken voor momenten dat je geen gasten hebt. Gebruik de ruimte dagelijks als kantoor, zitkamer, knutselkamer of andere functionele ruimte. Als gasten arriveren, klap je het bed naar beneden om een eigen slaapverblijf te creëren voor hun verblijf. Het is een geweldige manier om meer uit één ruimte te halen en toch een speciaal bed voor jouw gasten te hebben. Ze zullen het op prijs stellen om op een echte matras te slapen in plaats van op een slaapbank of luchtbed.

Wat zijn de maten van kastbedden?

Net als een gewoon bed, zijn kastbedden verkrijgbaar in verschillende maten om aan jouw behoeften en beschikbare ruimte te voldoen. Bedenk bij het kiezen van een maat wie het bed zal gebruiken en hoe vaak het zal worden gebruikt. Is het een bed voor een klein kind, een volwassene of een stel? Koop je een bed voor dagelijks gebruik of voor incidentele overnachtende bezoekers? Hoeveel ruimte heb je nodig om comfortabel te slapen?

Het meten van de beschikbare ruimte is een andere belangrijke stap bij het kiezen van de maat. Een kastbed bespaart veel ruimte als het is ingeklapt, maar je hebt voldoende ruimte nodig om het bed volledig in te klappen en een ruimte om rond het bed te lopen. Voer metingen uit van het gebied waar je het bed wilt plaatsen en meet de afmetingen van het verlengde bed zelf. Op die manier kun je een nauwkeurig idee krijgen van hoe het eruit zal zien en in jouw ruimte zal passen.

Kastbedden zijn er doorgaans in de volgende maten:

Een- of tweepersoons

Een opklapbed met twee eenpersoonsbedden (of eenpersoons) is perfect voor een kinderkamer met beperkte ruimte. Deze maat biedt veel slaapruimte voor een jong kind zonder veel vloeroppervlak in beslag te nemen wanneer deze is uitgeschoven. Twee opklapbedden werken ook als je een enkele slaapplek nodig hebt, maar de ruimte is erg beperkt. Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen aan een klein thuiskantoor om één gast te huisvesten. Een alleenstaande volwassene kan slapen in een eenpersoonsbed, hoewel sommigen misschien meer slaapruimte prefereren.

Groot

Kastbedden zijn ook verkrijgbaar in de traditionele grotere maten als je comfortabel twee volwassenen wilt huisvesten. Als je kiest voor een queen size bedkast, zorg dan dat je genoeg vloeroppervlak hebt voor de extra grote maat. Deze optie is perfect voor elke nacht of als logeerbed wanneer je wilt dat twee gasten comfortabel slapen.

kastbed horizontaal

Maten en prijzen

Afhankelijk van de vrije ruimte in de kamer, zowel op de grond als aan de muur, kunt u kiezen voor een horizontaal of verticaal opklapbed. De prijs van het bed is afhankelijk van de maat. Alle prijzen zijn exclusief bezorgkosten en eventuele montagekosten.

Verticale tweepersoons opklapbedden

Opklapbed 140 x 200 cm
Matras maat: 140 x 200 cm
Hoogte bed: 220 cm
Breedte bed: 155 cm
Diepte bed: 40 cm
Lengte uitgeklapt deel vanaf muur: 212 cm
Hoogte bed: 26 cm + matras max. 28 cm

Vurenhout: € 1299,-
Eikenhout: € 2099,-

Opklapbed 160 x 200 cm
Matras maat: 160 x 200 cm
Hoogte bed: 220 cm
Breedte bed: 175 cm
Diepte bed: 40 cm
Lengte uitgeklapt deel vanaf muur: 212 cm
Hoogte bed: 26 cm + matras max. 28 cm

Vurenhout: € 1499,-
Eikenhout: € 2299,-

Opklapbed 180 x 200 cm
Matras maat: 180 x 200 cm
Hoogte bed: 220 cm
Breedte bed: 195 cm
Diepte bed: 40 cm
Lengte uitgeklapt deel vanaf muur: 212 cm
Hoogte bed: 26 cm + matras max. 28 cm

Vurenhout: € 1699,-
Eikenhout: € 2499,-

Horizontale tweepersoons opklapbedden

Opklapbed 140 x 200 cm
Matrasmaat: 140 x 200 cm
Hoogte bed: 160 cm
Breedte bed: 215 cm
Diepte bed: 40 cm
Lengte uitgeklapt deel vanaf muur: 152 cm
Hoogte bed: 26 cm + matras max. 28 cm

Vurenhout: € 1299,-
Eikenhout: € 2099,-

Opklapbed 160 x 200 cm
Matrasmaat: 160 x 200 cm
Hoogte bed: 180 cm
Breedte bed: 215 cm
Diepte bed: 40 cm
Lengte uitgeklapt deel vanaf muur: 172 cm
Hoogte bed: 26 cm + matras max. 28 cm

Vurenhout: € 1499,-
Eikenhout: € 2299,-

Opklapbed 180 x 200 cm
Matrasmaat: 180 x 200 cm
Hoogte bed: 200 cm
Breedte bed: 215 cm
Diepte bed: 40 cm
Lengte uitgeklapt deel vanaf muur: 192 cm
Hoogte bed: 26 cm + matras max. 28 cm

Vurenhout: € 1699,-
Eikenhout: € 2499,-

Hoe kun je een bedkast personaliseren?

Als je op zoek bent naar moderne opklapbedideeën die bij jouw stijl passen, overweeg dan het brede scala aan personalisatieopties. Je kunt jouw opklapbed aanpassen met speciale kenmerken die bij jouw levensstijl passen, evenals kleur- en designelementen die bij jouw kamerstijl passen.

Uitklapbare boekenplanken

Personaliseer jouw slaapvertrekken met uitklapbare boekenplanken. Deze planken bevatten persoonlijke items die jouw stijl en persoonlijkheid weerspiegelen.

Unieke kleur

Opklapbedden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om een persoonlijke look te creëren. Zelfs met een gepersonaliseerde front.

TV

Wanneer je op zoek bent naar een multifunctionele ruimte, wil je verschillende elementen in jouw bedontwerp opnemen. Een manier om dat te doen is door een tv aan het opklapbed toe te voegen. Dit is vooral gunstig voor een opklapbed in een woonkamer of familiekamer.

Verlichting

Neem verlichting in de unit op om in bed te lezen. Door de geïntegreerde verlichting zijn er geen aparte lampen in de ruimte nodig en wordt voorkomen dat het bed grotachtig aanvoelt. Verlichting van bovenaf kan ook een warme gloed in het bed creëren.

Nachtkastjes

Kies voor een opklapbed met geïntegreerde nachtkastjes of planken in de unit om een functioneel slaapgedeelte te creëren. Deze optie geeft je een plek om je wekker, telefoon, bril en andere benodigdheden op te bergen zonder extra meubels toe te voegen.

Heb je vragen over ons opklapbed?

Wij denken graag mee om voor jou de beste oplossing te vinden.

De waardering van opklapbedkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 72 reviews.