Ga naar de inhoud

Beter alternatief opklapbed IKEA

Werken met een relatief kleine ruimte kan frustrerend zijn, vooral als je een comfortabele en goed ontworpen slaapkamer wilt creëren.

De meeste huiseigenaren beschouwen ruimte als een prioriteit, maar het is ook een luxe en gemak om een logeerkamer aan te bieden. Dit is waar een opklapbed in een kast van pas kan komen.

kastbed ikea

Wat is een opklapbed?

Een opklapbed is een ingesloten bed, af en toe ingebouwd in een groot verplaatsbaar meubelstuk of, veel vaker, direct in de muur van een kamer ingebouwd. Dit type bed kan knus en gezellig zijn, vooral als het is gebouwd met deuren om het bed af te sluiten van de rest van de kamer. 

In de moderne wereld zijn dit soort bedden vaak een uiting van smaak in plaats van praktische voorwerpen, maar ze blijven erg praktisch in kleinere huizen of appartementen, waar er misschien geen aparte slaapkamers zijn voor iedereen die er woont. Dergelijke bedden kunnen opslagruimte toevoegen aan kleinere kamers of huizen. Ze kunnen ook een handige manier zijn om een zelden gebruikt logeerbed uit het zicht te houden wanneer het niet in gebruik is, en ze kunnen zowel erg leuk als handig zijn om ruimte te besparen wanneer ze worden gebruikt voor kinderbedden.

Dit type bed is vrij eenvoudig te vervaardigen, aangezien het doorgaans geen dragende of bewegende delen bevat en kan worden geconstrueerd met een eenvoudig maar stevig houten frame, dat vervolgens kan worden bekleed met houten lambrisering en kan worden geverfd of afgewerkt. Alvorens zo’n bed te bouwen, moet een huiseigenaar er natuurlijk zeker van zijn dat hij één muur van een kamer aan een bed wil wijden en ervoor zorgen dat er geen vitale verwarmings- of elektrische systemen worden verstoord.

Ambitieuzere timmerlieden kunnen laden of planken toevoegen aan een opklapbed. Gordijnen kunnen eenvoudig worden toegevoegd om de slaapnis af te schermen, of er kunnen houten deuren worden gemonteerd, hoewel enige voorziening voor ventilatie om veiligheidsredenen absoluut noodzakelijk is.

bedkast ikea

Tips bij het kopen van een opklapbed Ikea

De afmetingen van de kamer

Het is belangrijk om eerst te beginnen met wat veel mensen vaak over het hoofd zien. Voordat je een opklapbed in een Ikea meubel installeert, moet je naar de afmetingen van de kamer kijken. Als je niet goed bent in het nemen van metingen, zoek dan een professional om dat voor je te doen. Door ervoor te zorgen dat je de juiste kamerafmetingen hebt, weet je wat de afmetingen zijn van het bed dat je moet kopen.

Wat is jouw stijl?

Een andere factor waarmee je rekening moet houden, is jouw stijl. Mensen hebben verschillende stijlen en iedereen heeft zijn eigen specifieke gevoel dat ze in hun huis willen hebben. Je moet nadenken over het soort opklapbed dat je wilt voordat je een opklapbed koopt.

Bekijk de afwerking

Omdat de opklapbed is verwerkt in verborgen ruimtes, is het belangrijk dat je kijkt naar de afwerking die het bed heeft. Zorg ervoor dat je bedenkt of je een rustieke uitstraling of iets moderns wilt. Je kunt zelfs platforms zoals Pinterest gebruiken om inspiratie op te doen.

Overweeg om naar online meubelwinkel te kijken

Online zijn er veel mogelijkheden. Als je de tijd neemt om te kijken naar wat online meubelwinkels te bieden hebben, zal je je realiseren dat er zoveel verschillende ontwerpen zijn die opklapbedden kunnen hebben. Bovendien is het kiezen van een online meubelwinkel goedkoper. Vergelijk welke optie het beste voor je werkt.

Opklapbed IKEA

Als je op zoek bent naar een Ikea opklapbed zal jouw zoektocht lang duren. IKEA maakt namelijk geen opklapbedden. Als je op zoek bent naar een goede opklapbed kun je het beste een kijkje nemen op onze website. Wij bieden opklapbedden aan van echt massief hout.

Opklapbed maken

Je kunt natuurlijk ook jouw eigen opklapbed ikea maken. Dit is echter wel een zware klus. Het is erg belangrijk – om onder andere veiligheidsredenen – dat jouw oplkapbed stevig is en goed gebalanceerd. Een opklapbed is ook moeilijker op te zetten, maar je kunt iemand inhuren om het voor je te monteren.

Opklapbed kopen: waarom bij ons?

Waar velen opklapbedden maken van spaanplaat, maken wij opklapbedden enkel en alleen van massief hout die over een FSC-keurmerk beschikt. Dit is niet alleen duurzamer en veiliger, maar oogt ook veel mooier en luxer.

Opklapbedkopen.nl is een onderneming gespecialiseerd in het fabriceren van kwaliteit opklapbedden. Al onze bedden worden door ons ambachtelijk en lokaal in Nederland gefabriceerd. Ons ontwerp is gebaseerd op superieure kwaliteit in combinatie met eenvoud in gebruik. Hieronder vind je nog enkele voordelen om bij ons een opklapbed te kopen:

Montageklaar

De opklapbed wordt compleet geleverd met alle onderdelen (inclusief schroeven, fittingen, mechanisme, etc.). Onderdelen worden op maat gezaagd en gaten worden voorgeboord op computergestuurde apparatuur. Hierdoor kan ook het bed worden gedemonteerd en beschadigde onderdelen worden vervangen. De montage is vereist met behulp van basisgereedschap.

Gemaakt in Nederland

We maken met trots onze bedden hier in Nederland en verzenden in het hele land. Wanneer je bij ons koopt, koop je bij de fabrikant. Direct inkopen bespaart distributiekosten, hoge winkelmarkeringen en stelt ons in staat onze klanten beter van dienst te zijn.

Milieubewust

Alle onderdelen zijn gemaakt van massief hout in plaats van spaanplaat. Hierdoor gaat de levensduur van het bedmeubel aanzienlijk omhoog. Massief hout is namelijk erg duurzaam materiaal.

Veiligheid

Veiligheid is onze eerste en belangrijkste zorg bij het ontwerpen van onze producten. Als ze op de juiste manier zijn gemonteerd, zijn onze producten veilig in gebruik en bediening. Ze voldoen aan of overtreffen alle veiligheidsrichtlijnen.

Design

Wij zijn gespecialiseerd in innovatieve ruimtebesparende oplossingen die moderne technologie combineren met moderne styling.

De waardering van opklapbedkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 72 reviews.