Ga naar de inhoud
hoogslaper

Hoogslaper met kast of kastbed met bureau: het beste alternatief 

Ben je op zoek naar een hoogslaper met kast? Of een kastbed met bureau? Dit kan een mooie oplossing zijn in je studentenkamer, tienerkamer of logeerkamer. Maar, er is een alternatief. We zullen het maar gewoon zeggen: kies voor een opklapbed! Dat bespaart je meer ruimte dan een hoogslaper of een kastbed en is eigenlijk nog veel praktischer. 

Redenen om voor een hoogslaper of kastbed te kiezen 

Een hoogslaper met een kast of een kastbed met bureau kan natuurlijk in veel kamers een oplossing zijn voor een ruimtegebrek. Als je studeert en al stevig betaalt voor een paar vierkante meter woonruimte, wil je elke vierkante meter goed benutten. Dan is een hoogslaper een oplossing die je kunt overwegen. 

Als je elke dag tot je tienerkamer veroordeeld bent om je huiswerk te maken, wil je een fatsoenlijk bureau hebben om aan te kunnen werken en nog wat ruimte overhouden. Ook dan zul je een hoogslaper als optie zien. 

En in een logeerkamer is een kastbed met een bureau een mogelijke oplossing. Je gebruikt het als bureau, totdat er een logé komt. Dan ruim je de boel netjes op en heb je een logeerbed. Een hoogslaper kan natuurlijk ook op de logeerkamer: die geeft je onder het bed nog wat ruimte voor andere zaken, zoals een bureau of een speelhoek voor de kleinkinderen. Maar, ook voor een logeerbed hebben wij toch echt een andere, betere oplossing. 

Waarom een opklapbed het beste alternatief is 

Hoewel een kastbed met bureau of een hoogslaper dus op het eerste gezicht aardige oplossingen lijken, denken wij daar toch anders over. Je hebt het inmiddels wel door: wij vinden een opklapbed een onwijs goed alternatief voor een hoogslaper en een kastbed met bureau. En de belangrijkste redenen zullen we je nu direct geven: je kunt onze opklapbedden geheel opgemaakt inklappen, je klapt ze werkelijk in een handomdraai in en uit én een opklapbed is niet alleen verkrijgbaar in een éénpersoons variant, maar is er ook voor twee personen! Bovendien bespaart een opklapbed je veel meer ruimte dan een hoogslaper. 

Geheel opgemaakt opklapbed 

Als je elke nacht in je bed wilt slapen, zoals de meeste mensen, dan is het natuurlijk niet zo prettig als je elke avond je bed opnieuw moet opmaken. Het geklungel met dekens en kussens besparen we je liever. Daarom zijn onze opklapbedden geheel opgemaakt in te klappen. Met de speciale, meegeleverde riemen zorg je dat je dekbed en je kussens keurig op hun plek blijven en niet naar beneden tuimelen. Zo is het elke avond een kwestie van uitkappen, riemen losmaken en slapen maar. Ideaal!

In- en opgeklapt in een handomdraai

Onze opklapbedden zijn gemaakt van stevige materialen. Zo gebruiken we vurenhout, een massieve houtsoort die van het bed een zeer stevig geheel maakt. Andere beddenfabrikanten gebruiken vaak het minder duurzame en minder stevige mdf of meubelspaanplaat. Dat verschil merk je direct, je voelt het ook. Ga het maar eens proberen in een willekeurige meubelwinkel. 

De opklapbedden zijn voorzien van industriële gasveren. Deze gasveren zorgen ervoor dat je het bed in een handomdraai in- en opklapt. Dat gaat zo eenvoudig, dat het geen enkel probleem is om dit elke ochtend en avond te doen. ‘s Avonds trek je simpelweg aan de lus, je klapt de poten open, maakt de riemen los en het bed staat. In de ochtend herhaal je dit ritueel in omgekeerde volgorde. Je duwt het bed gemakkelijk omhoog.

Eén- en tweepersoons opklapbedden

Je kunt onze opklapbare bedden kopen voor één en voor twee personen. Zo slaap je ook lekker comfortabel en ruim als er iemand bij je blijft slapen. De tweepersoonsbedden maken we in de maten 140 x 200 centimeter, 160 x 200 centimeter en 180 x 200 centimeter. En het mooie is, de breedte maakt voor de ruimte niet uit, want overdag klap je het bed in. 

Meer ruimtebesparend dan een hoogslaper of kastbed met bureau

Onze opklapbedden besparen je meer ruimte dan een hoogslaper of een kastbed met bureau. Als het bed opgeklapt is, is het nog slechts een strakke kast tegen de wand met een diepte van vijftig centimeter. Genoeg ruimte dus om nog een bureau tegen de muur te zetten en met je bureaustoel door de kamer te rollen. 

Een stevig en volwaardig bed

Onze opklapbedden zijn volwaardige bedden van hoogwaardige kwaliteit. We leveren de bedden zonder matras. Dit doen we, omdat de keuze voor een matras erg persoonlijk is. De één gaat goed op een zacht matras, terwijl de ander heerlijk wegdommelt op een hardere matrasvering. Sommige mensen zweren bij koudschuim, andere willen liever PU schuim. Zo veel mensen, zo veel wensen: wij laten jou daarom zelf de matras bij je opklapbed uitkiezen. 

Levering in acht kleuren mogelijk

Als het bed is opgeklapt zie je een strakke wandkast, met een ombouw van stevig vurenhout en een grote voorplaat. Deze voorplaat kunnen we in acht kleuren leveren. Wil je een glanslak erop? Dat kunnen we ook voor je doen. 

Wist je trouwens dat een bed dat opgeklapt is veel minder stof aantrekt dan een bed dat het hele jaar rond in je huis staa? Dat scheelt ook weer stofzuigen en met de stofdoek je bureau afnemen. 

Lokale productie en duurzame materialen

Onze bedden zijn allemaal in Nederland ontworpen en geproduceerd. Je bed hoeft dus geen duizenden kilometers af te leggen om zijn eindbestemming (jouw kamer) te bereiken.

De materialen waarvan de bedden worden gemaakt, zijn volledig recyclebaar. We passen geen chemische lijmen toe in het productieproces. Zo kun je rustig slapen, in de wetenschap dat jouw bed de wereld in elk geval geen slechtere plaats maakt. 

Een spaanplaat bijvoorbeeld, materiaal dat door andere beddenfabrikanten wordt gebruikt, zit vol met chemicaliën. Onze bedden zijn 100% milieubewust en ambachtelijk gemaakt. 

Zo bouwen ook wij, samen met jou, aan een groenere wereld. En, ook handig: je kunt gewoon in het Nederlands met ons praten, als je een vraag hebt over je bestelling of van te voren meer informatie over onze bedden wilt. 

Je kunt het bed ook komen halen in Emmeloord. Dat scheelt weer verzendkosten á € 75,-. 

 

Wil je een verticaal of horizontaal bed 

Een andere optie die je hebt bij de keuze voor je vervanging van je hoogslaper of kastbed, is die tussen een verticaal bed en een horizontaal bed. De verticale variant is in lagere ruimtes soms niet te plaatsen. Hierbij lig je met je hoofdeinde bij de muur. Dat betekent dat je ruim twee meter hoogte op je muur kwijt moet kunnen. In een kamer met een schuine wand, zoals op een zolder, kan dat problemen opleveren. 

In dat geval kies je voor het horizontale opklapbed. Deze heeft minder hoogte nodig. Zeker bij éénpersoons opklapbedden scheelt dit een hoop ruimte. 

Is dit jouw alternatief?

Ben je eruit? Een opklapbed kan een heel mooi alternatief zijn voor een hoogslaper of een kastbed. Het laat genoeg ruimte over in je kamer om een bureau en een kast kwijt te kunnen, en bovendien slaap je comfortabel in een stevig en duurzaam bed. Je kunt op deze manier zelfs met gemak een tweepersoonsbed in je kamer kwijt. 

Als je bijvoorbeeld nu een opklapbed voor je studentenkamer aanschaft, kun je het in je volgende huis gebruiken als logeerbed. Dit bed gaat jaren mee, dus je kunt er ook tot in lengte van jaren plezier van hebben. En de investering die je nu moet doen valt behoorlijk mee: onze bedden zijn zeer scherp geprijsd. 

Is dit de oplossing voor jou? Lees dan ook hoe je het bed monteert. En als je verder geen vragen hebt, bestel jouw opklapbed dan vandaag nog!

De waardering van opklapbedkopen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 73 reviews.